Uzay

TÜRKSAT 5A UZAYA FIRLATILDI!

Türksat 5A uydusu, Space X şirketine ait Falcon 9 roketi ile ABD’nin Florida eyaletinden fırlatıldı.

Elon Musk’ın kurucusu olduğu Space X şirketini artık bilmeyenimiz yoktur sanırım. Starnship SN8 uçuşundaki Göbek Taklası hareketini başarıyla uygulayan şirket şimdi de Türksat 5A uydusunu Uzay’a götürdü.

Türksat 5A uydusu, manevra ömrüyle yörüngedeki frekans ve yörünge haklarını 30 yıl boyunca güvence altına alacak. Uydunun 31 derece doğu yörüngesindeki konumuna ulaşmak için yapacağı yolculuğun 4-5 ay sürmesi ve bu yılın ikinci çeyreğinde ise kullanıma açılacağı tahmin ediliyor.

Space X Şirketinin Falcon 9 Roketi
Space X Şirketinin Falcon 9 Roketi
[geo_alert style=”2″ color=”primary” ] Türksat 5B’nin de 2021’de uzaya gönderilmesi hedefleniyor.[/geo_alert]

Resmi Açıklama

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Türkiye, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Batı Afrika, Güney Afrika, Akdeniz, Ege Denizi ve Karadeniz’i kapsayan geniş coğrafyada, TV yayıncılığı ve veri haberleşme hizmetleri sunacak Türksat 5A ile yeni Ku bandını kullanan öncü ülkelerden birisi olacağız. 12 kilovat güçle çok daha kaliteli TV yayıncılığı ve haberleşme hizmeti sağlayacağız. 30 yıl süreyle uzayda hizmet verecek Türksat 5A’nın manevra ve hizmet ömrü, diğer uydularımıza kıyasla çok daha uzun olacak. Türksat filosunun en güçlü uydusu olacak 5A’daki diğer bir yenilik de ‘elektrikli itki sistemi’dir. Kimyasal itki sistemine kıyasla daha az kütle oluşturan elektrikli itki sistemi sayesinde, uydumuza daha fazla haberleşme sistemi yükleme imkanı bulduk.” açıklamasını yaptı.

[geo-post id=”1340″ label=”Önerilen Yazı”]

Teknoloji Kategorimizi Ziyaret Etmeyi Unutmayın!

İlginç Bilgiler İçin Instagram Sayfamızı Takip Edebilirsiniz

Yazılarımızdan Anında Haberdar Olmak İçin Mobil Uygulamalarımızı İndirebilirsiniz

Anıl ALAN

Merhaba! Ben Anıl, şu anda Amerika bazlı bir şirkette Software Developer olarak çalışıyorum. InFreza'nın kurucu ortağıyım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu