Ünlü Girişimcilerin Yaşamı
Ünlü Girişimcilerin Yaşamındaki Girişimcilik Kavramı Nedir?
Kar elde etmek için risklerinden herhangi biri ile birlikte bir iş girişimini geliştirme, organize etme ve yönetme kapasitesi ve istekliliği. Girişimciliğin en iyi tanımı, yeni işlerin kurulmasıdır. Girişimci ruh, yenilikçilik ve risk alma ile karakterize edilir ve bir ulusun sürekli değişen ve giderek daha rekabetçi hale gelen küresel pazarda başarılı olma becerisinin önemli bir parçasıdır.
1-) Elon Musk Kimdir? Elon Musk’ın Yaşamı
Elon Musk Tam adı Elon Reeve Musk, 28 Haziran 1971’da Kanadalı bir anne ve Güney Afrikalı bir beyaz babanın çocuğu olarak, Pretoria, Güney Afrika’da dünyaya geldi ve orada büyüdü. Pretoria Üniversitesinde kısa bir süre eğitim aldı.İki yıl sonra Pennsylvania Üniversitesi‘ne geçti ve burada Wharton School‘dan ekonomi alanında lisans, fizik alanında ise B.A. ve B.Sc. derecelerinde mezun oldu. Doktora derecesine başlamak için 1995 yılında California’ya taşındı ve Stanford Üniversitesi‘nde, uygulamalı fizik ve malzeme bilimleri alanında yüksek lisans yapmaya başladı fakat iş kariyeri üzerinden devam etmeye karar vererek okulu bıraktı.
1999’da Compaq tarafından 340 milyona dolara satın alınan Zip2‘yu kurdu. Musk, daha sonra online bir banka olarak hizmet veren X.com‘u kurdu. 2000 yılında, bir önceki yıl PayPal‘ı kuran ve Ekim 2002’de eBay’e 1,5 milyara dolara satan Confinity ile birleşti. İlgilendiği alanlar Mühendislik,Tasarımcılık ve Girişimciliktir. SpaceX‘in kurucusu, CEO’su olarak görev yapmaktadır. Elektrikli Otomobil Üreticisi Tesla, Inc.‘in CEO’luk görevini sürdürmektedir.
Ulaşım alanına yeni bir boyut kazandıracak olan The Boring Company‘nin kurucusu. Beyin bilgisayar etkileşiminin en üst seviyede gerçekleştirmeyi hedefleyen Neuralink‘in kurucu ortağı. Yapay zeka üzerine yaptığı çalışmalar ile adından söz ettiren OpenAI‘ın kurucu ortağı ve ilk eş-başkanıdır. Forbes‘un “Dünya’nın En Güçlü İnsanları” listesinde 25. sırada,2019’da ve “Dünya’nın En Yenilikçi İnsanları” listesinde ise ilk sırada yer aldı. 27 Ağustos 2020 itibariyle net serveti, 101 milyar dolar olarak hesaplandı ve onu dünyanın 4. en zengin insanı olarak kayıtlara geçti.
2-) Jeff Bezos Kimdir? Jeff Bezos’un Yaşamı
Jeffrey Preston Bezos, 12 Ocak 1964’de Albuquerque, New Mexico‘da doğdu ve Houston, Teksas’ta büyüdü.1986 yılında Princeton Üniversitesi’nin elektrik ve bilgisayar bilimi mühendisliğin bölümünden mezun oldu. 8 Yıl kadar Wall Street’te çeşitli mesleklerde çalıştı. 1994’ün sonunda Amazon’u kurdu. Amazon ilk olarak çevrimiçi bir kitap mağazası olarak başladı ve o zamandan beri alanını video ve ses yayını, bulut bilişim ve yapay zeka da ek olmak üzere çeşitli e-ticaret ürünleri olarak her geçen gün genişletti. dünya çapında faaliyet gösteren teknoloji şirketi Amazon’un kurucusu, CEO’su ve başkanı olarak bilinmektedir. İlgilendiği Alanlar internet, sanayi, medya ve girişimcilik. 2017 sonrası dünyanın en zengin kişisi oldu ve Temmuz 2018’de net serveti 150 milyar dolar olarak hesaplandı. Geliştirdiği bu girişimin başarı doğurmasıyla, Time tarafından 1999’da Yılın Kişisi seçildi. Blue Origin‘in de kurucusu ve sahibi olan Bezos, 2013 yılında The Washington Post gazetesini satın alarak medya sektörüne giriş yaptı.
3-) Mark Zuckerberg Kimdir? Mark Zuckerberg’in Yaşamı
Mark Elliot Zuckerberg Mark Zuckerberg, 14 Mayıs 1984 yılında New York eyaletinin White Plains şehrinde diş hekimi bir baba olan Edward ve psikiyatrist doktor bir anne olan Karen’in tek erkek çocuğu olarak dünyaya geldi. Amerikan bilgisayar programcısı, girişimci ve sosyal paylaşım sitesi Facebook’un kurucusu ve Ceo’su Olarak görev yapmaktadır.
Zuckerberg, 2004 yılında Harvard Üniversitesi’nden girişimci arkadaşları Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin ve Chris Hughes ile şu anda CEO’su olduğu sosyal paylaşım sitesi Facebook’u kurarak dünyanın şu anki en genç zengini olmasıyla tanınmaktadır. 2010 yılında ise Time dergisi tarafından, Yılın Adamı seçilmiştir. 2017 yılı Kasım ayı itibarıyla serveti 75.2 milyar dolarıdır.
Daha Fazla Biyografi İçerikleri İçin Biyografi Kategorimizi Ziyaret Edebilirsiniz