Dizi - Film

Yıldızlararası (Interstellar) Filmi Konusu – STAY

Yıldızlararası (Interstellar) Filmi

7 Kasım 2014 tarihinde vizyona giren Yıldızlararası (Interstellar) filmi, yılın en çok beklenen filmi olarak 2014 senesinde oldukça ses getirdi. Film hakkında konuşulacak oldukça fazla sahne olduğunu söylemeliyiz, film süresinin 2 saat 49 dakika olduğunu düşünürsek aslında oldukça normal gözüküyor. IMDb puanı 8,6 olan Yıldızlararası filmin yönetmeni Christopher Nolan’dır. Christopher Nolan’ın, yönetmenliğini üstlendiği bu filmin yıldız oyunculardan oluşan oyuncu kadrosunda Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Matt Damon, Bill Irwin, John Lithgow ve Michael Caine gibi isimler var. Bilimkurgunun yanı sıra baba – kız diyalogları gibi dramatik öğeler de içeren filmin senaryosu Fizikçi Kip S. Thorne’nun evrendeki ‘Solucan Delikleri teorisinden ilham almıştır.

FİLMİN HİKAYESİ

Yeryüzündeki yaşam, artan kuraklık ve iklim değişiklikleri sebebiyle tehlikededir. İnsanlık yok olma tehlikesiyle yüzyüzedir bu sebeple de birçok farklı meslek grubundaki insan çiftçiliğe geri dönmüştür. Teknik bilgi ve becerisi yüksek olan Cooper, mısır tarlalarında çiftçilik yaparak geçinmektedir. Otonom hâle getirdiği traktörlerle ve babasının desteğiyle bu işi kolaylıkla yapmaktadır. Cooper’ın 10 yaşındaki kızı Murph’ün oldukça zeki olduğunu söyleyebiliriz. Kendisi 10 yaşındayken bile kitaplıktaki kitapların düşmesini mors koduyla bağlamayı başarmıştır. Geçmişte bıraktığı uzay kariyerine geri dönme şansı kazanan Cooper zor da olsa kızını ve oğlunu babasına emanet ederek insanlığı kurtarması beklenen göreve katılır ve bütün macera tekrardan başlar.

interstellar
interstellar

NASIL DEĞERLENDİRİLMELİ?

Öncelikle filmdeki her sahnenin tabii ki de bilimsel gerçekliği yok, adı üstünde zaten bilim kurgu filmi. Bilim kurgu filmlerinin amacı da, hayal gücünü tetikleyerek bilimle ilgili ileride görülebilecek olası gerçeklerle ilgili bizi düşünmeye sevketmesidir. Tabii ki de filmde bilimsel gerçekliği kanıtlanmış olan sahneler de var fakat gördüğümüz her şeyi araştırmadan emin olmamalıyız. Normalde bir kara delik sizi çekim alanına aldığınızda günümüzdeki verilere göre yaşama ihtimaliniz yok, zaten bunu Christopher Nolan da biliyordu. Fakat filmdeki duygular ve atmosfer öylesine işlemişti ki, sonunun kötü bitmesini istememişti. Böylece 5.boyut mantığında Cooper’ın saate işlediği Mors Kodu mantığı oluşturuldu. Filmde Mors Kodu ve İki Kod (Binary) gibi şifreleme yöntemleri de oldukça aktif olarak kullanıldı.

Filmin hem duygu açısından hem de bilim açısından dolgunluğu yaklaşık 3 saatlik olan bu filmi tek seferde izlemenizi sağlıyor. Sahnelerdeki bilimsel heyecan, kitapların düştüğü raflardaki şifrenin mors koduyla çözülmesi ve aslında o kodun gelecekten gelmesi ve farkedilmemesi gibi detaylar filmi farklı kılıyor. Solucan deliği ve boyut mantığıyla bilimsel olarak sizi beslerken Kenetlenme (Docking) gibi sahneler de sizi gerilim ve aksiyonuyla ayakta tutuyor. Zaten Cooper’ın kızı Murph ile olan sahnelerinden bahsetmiyoruz bile. Filmin en güzel sahnelerinde çalan ve filmin bu kadar iyi olmasında kuşkusuz pay sahibi olan muhteşem müziklerde ise tabii ki de Hans Zimmer’i görüyoruz. Filmi izlemeyen herkese aşağıdan fragmanı izlemesini öneririz.

Benzer film / dizi önerileri için kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Anıl ALAN

Merhaba! Ben Anıl, şu anda Amerika bazlı bir şirkette Software Developer olarak çalışıyorum. InFreza'nın kurucu ortağıyım.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu