Kişisel Gelişim

Bir Kıvılcım Yak Ve Ateşin Parlasın

Ormanda iki yol belirdi ve ben daha az yürünmüş olanı seçtim, bütün fark buradaydı işte.

Robert Frost

Günlük hayatımızda pek farkında olmasak da zaman hızla akıp gider ve biz bundan ancak iş işten geçtiğinde haberdar oluruz. Geçmişin prangalarından kurtulamayız ve bunlar hem şimdiyi hem de geleceği etkiler. Peki o halde neyi bekliyoruz ? Önümüzde belirsiz bir gelecek var ve bunu inşa etmek için de anımızı değerli kullanmalıyız.

 

Sınavlar için endişe duyuyor, derslerimizde başarısız olmaktan korkuyoruz. Hayatta başarıyı sadece okulda edindiklerimizle kazanmayız, tüm nokta bizde toplanır. Bir kıvılcım yakmalısın kendinde ki ateşinin ne derece güçlü olabileceğini görebilesin. İşte tüm mesele burada, her şey bu anla birlikte başlıyor. Bir kez potansiyelimizin farkında vardığımızda, bu dünyaya geliş amacımızı anladığımızda içimizdeki ateş büsbütün parlar ve bütün dünyayı aydınlatır. Tabi her ateşin bir ömrü vardır, elbet söner ve bunun için de ateşimizi sürekli diri tutmalı yani bir devinim halinde kendimizi geliştirmeli ve gerekirse de değiştirmeliyiz. Bu hayata bir kez geldiğimizi ve eninde sonunda bu dünyadan büyük ya da küçük elbette ki bir iz bırakarak gideceğimizi de unutmamalıyız. Bunun nasıl ve ne şekilde olacağına da ancak biz karar verebiliriz.

İnsanlar sizin yaptıklarınıza bir anlam veremiyor olabilir ve bu yüzden de yargılayabilir sizleri ancak bu sizin yanlış bir şey yaptığınız anlamına gelmez. Tarih bu gibi örneklerle dolu, 1931 senesinde Leipzig’de yazarlar ”Einstein’a karşı 100 yazar” isimli antisemitist içerikli 100 adet yazıdan oluşan bir kitap yayımlar ve Einstein da bu kitaba cevaben “Gerçekten yanılıyor olsaydım bir tane de yeterdi.” der. Bu kitabın yayımlanmasından kısa bir süre sonra da yazarlar Almanya’yı terk etmek durumunda kalmıştır. Bu nedenle bir görüşün çokluğu onu haklı durumuna getirmez. Hayallerinizi, amaçlarını gerçekleştirmekten çekinmeyin, bu yol zorlu olacak elbette ama işin güzelliği de burada yatıyor.


bir kıvılcım yak ateşin parlasın, joseph campbell ''Girmekten korktuğun mağarada aradığın hazine yatar.''

Joseph Campbell der ki: ”Girmeye korktuğun mağarada aradığın hazine yatar.”

Hiç düşündün mü cesaret edemediğin için kapattığın kapıların ardında ne gibi fırsatlar kaçırdığını ? Bulmayı beklediğimiz hazine, hiç ummadığımız insanlarda, durumlarda ve mekanlarda yatıyor olabilir. Bu sebeple korkularını bir kenara bırak ve şu anda ne yapmak istiyorsan, ileride ne olmayı hedefliyorsan bunun için fırsatları değerlendirmeye başla.


Hannah Grace‘in hazırladığı kısa animasyon filmini izlerken şunları fark ettim.

”Bunu başarabilmek için yeterince güçlü değilim”, ”Herhangi bir şeye yeteneğim yok”, ”Çevremdeki insanlar bunu yapmamı eleştiriyor”, ”Yine çuvalladım!” bu sözler size tanıdık geldi mi ? Vücudumuzu, bilincimizi ve benliğimizi saran görünmez prangalar işte bunlar, içimizdeki çocuğu saran ağır zincirler…

Sevilmediğimizi, yeterince takdir edilmediğimizi, kimsenin bizi anlamadığını ve anlayamayacağını düşünürüz bazen. Adımlarımıza engel olur bu karanlık düşünceler, ışığımızı hapseder ve değersizmişiz algısı oluşturur içimizde. Kıvılcımın ışığından noksan olan benliğimiz karanlığa hapsolur ve eylemlerimize karşı bir korku oluşturur.

İtiraf etmeliyim ki, ben de korkuyorum. ‘Acaba’lar ile dolu düşüncelerim daha önce yapılmayanı yapmaktan alıkoyuyor beni, peki ne için ? Onların istediği hayatı yaşamamızı isteyenler için şekillendirirsek yaşamamızı, bizim payımıza ne kalır ?

Unutmamalıyız ki, içimizdeki kıvılcımı yakacak olan yalnızca biziz. Zincirlere hapsolmuş benliğimizi kurtarmanın vakti geldi.


Sevgi ve İfade Etme Üzerine Bir Deneme

Dil ve Konuşma Üzerine Bir Deneme                  Dilerseniz Bu denemelerimizi de okuyabilirsiniz.

Yaşlılık ve Öğrenme Üzerine Bir Deneme


Haydi harekete geçme vakti, içindeki kıvılcımı yak ve tüm dünya ne kadar parlayabildiğini görsün!


Hakan ASLAN

Doğuş Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü okumakta olan genç bir mühendis adayı olmakla birlikte dünyayı anlamlandırma çabası içinde olup araştırma hevesini yitirmeyen bir bireyim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu