İstanbul Çamlıca Kulesi Giriş Ücreti Ne Kadar ve Nerede ?
Doğal güzellikleri ve tarihi yapısıyla dünyanın odak noktası İstanbul’un yeni sembollerinden birisi Çamlıca Radyo & TV Kulesi. Kulenin yapısal yüksekliği 369 metre, bu özelliğiyle Çamlıca Kulesi, şu anda İstanbul’daki en yüksek yapı olarak yer alıyor.
PTT Kule AŞ tarafından işletilen kulenin girişinde sizi sergi ve fuaye alanı karşılıyor. TV-radyo kanallarına hizmet veren Çamlıca Kulesi, kablosuz telekomünikasyon operatörlerinin de altyapı için yararlandığı bir merkez durumunda. Tam adı ise Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi. Yılda ortalama 4,5 milyon ziyaretçiyi ağırlayacağı tahmin edilen kule. Geleceğin simge yapılarından biri olan Çamlıca Kulesi, iki korulukta yer alan kulelerin tek bir yapıda toplanmasını sağlıyor. Civardaki dağınık antenleri bir araya getiren kule, radyolara ve TV kanallarına tek verici tesis olarak hizmet veriyor. Kafeteryasında, restoranında, seyir terasında ve aktivite alanlarında keyifli vakit geçirebilir; dilerseniz bahçesinde doğanın tadını çıkarabilirsiniz.
Çamlıca Kulesi Giriş Ücreti
- İndirimli giriş ücreti: 30 TL (Öğrencilere ve 65 yaş üzeri vatandaşlara indirim uygulanıyor)
- Tam giriş ücreti: 60 TL
- 0-6 Yaş Arası: Ücretsiz.
- Hızlı Geçiş: 100,00 TL
- Online bilet satın alma işlemi için bu linki ziyaret edebilirsiniz. İleri bir tarih için de bilet alabilirsiniz.
Çamlıca Kulesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Hafta içi her gün ve Cumartesi günü açık olan Çamlıca Kulesi, 10:00 ile 22:00 arası ziyaret edilebiliyor. Pazar günü kapalı.
360 Kule Restaurant & Cafe, manzara keyfini Türk ve dünya mutfaklarından özel lezzetlerle taçlandırıyor. Haftanın 7 günü hizmet veren Çamlıca Kulesi Restoranı, menüsünde birbirinden enfes tatlara yer veriyor. Menüyü detaylı incelemek için bu linke tıklayabilirsiniz.
Çamlıca Kulesi Kafe menüsünü de buradan görüntüleyebilirsiniz. Öte yandan restoranda yerinizi önceden ayırtmak için bu sayfadan rezervasyon yapabilirsiniz.
Kuledeki yüksek verimli antenler-verici sistemleri, büyük ölçüde enerji tasarrufu sağlıyor. Bölgedeki elektro manyetik alan kirliliğini minimize eden kule, 15 kat daha az manyetik alan ile ekolojik dengenin ve halk sağlığının korunmasına katkıda bulunuyor.
Çamlıca Kulesi oldukça yüksek bir yapıya sahip olsa da, dünya üzerinde 400 metre üstünde çok fazla yapı bulunuyor. O yapılardan birkaçı da şu şekilde;
Burj Khalifa
828 metrelik yüksekliğe sahiptir ve 160 katı kullanılabilir bir yapıdır. Binanın yaklaşık 150. kattan sonra geri kalan katları çelik olarak yapılmıştır. Bu da dünyada ilk defa betonarme kütle üzerine çelik konstrüksiyonla devam edilen ilk bina özelliğini kazandırmıştır. Ayrıca binanın cephelerine gelen rüzgâr yüklerini en aza indirmek için binanın hiçbir cephesi düz olarak tasarlanmamıştır.
Tokyo Skytree
Japonya’nın başkenti Tokyo’da bulunan bir telekomünikasyon ve gözlem kulesidir. Kule, Sumida semtinde yer almakta olup 2012 yılında tamamlanmıştır. 634 metre yüksekliğinde olup Japonya’nın ve dünyanın en yüksek kulesidir. İçinde yaşanılmadığından dolayı en yüksek binalar listesinde yer almaz.
Şangay Kulesi
En yüksek 3. yapı ise Çin’in Şangay kentinde bulunan 632 metre yüksekliğinde ve 128 katlı Şangay Kulesidir.