Editörün SeçimiGenelGündemMüzik

2023 Eurovision Yarışması Hangi Ülke Kazandı?

Bu içeriğimizde sizlere 2023 Eurovision yarışmasını hangi ülke kazandı? ülkeler nasıl performans sergiledi? sorularını yanıtlayacağız.

2023 Eurovision Şarkı Yarışması, bu yıl 67.kez düzenlendi. Geçtiğimiz yılın kazananı Kaluş Orkestra’nın “Stefania” adlı şarkısıyla Ukrayna olmuştu. Geleneğe göre bu yıl Eurovision’un Ukrayna’da yapılması gerekiyordu ancak Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan siyasi durum nedeni ve Eurovision yarışmasına ev sahipliği yapma taleplerini karşılayamadığı için yarışma 2022 Eurovision Şarkı yarışmasında ikinci olan ve yazılı olmayan kurala göre Birleşik Krallık’ın Liverpool kentinde yapılmaya karar verildi.

Yarışma Avrupa Yayın Birliği ve Ukraynalı yayıncı UA:PBC ile işbirliği içinde ev sahibi yayıncı BBC ile birlikte organize etmişlerdir. Yarışmanın yarı finalleri 9 ve 11 Mayıs, final ise 13 Mayıs 2023 tarihinde Liverpool Arena’da yapıldı. Bu üç gösterinin sunuculuğunu İngiliz şarkıcı Alesha Dixon, İngiliz oyuncu Hannah Waddingham, Ukraynalı şarkıcı Yuliya Sanina ve finalde İrlandalı televizyon sunucusu Graham Norton yapmıştır.

Kazanan şarkı Loreen tarafından seslendirilen Tattoo adlı şarkı olmuştur. Finalde 583 puan toplayan şarkı, Loreen’e ikinci, İsveç’e ise yedinci zaferini getirmiştir. Loreen, 2012 yılında Bakü’de düzenlenen yarışma da “Euphoria” isimli şarkısıyla birinci olmuştu. 2023 zaferiyle birlikte Loreen, İrlandalı müzisyen Johnny Logan’dan sonra yarışmada iki kez birinci olan ikinci isim oldu.

Katılımcı Ülkeler; Bulgaristan, Karadağ ve Kuzey Makedonya 2021-2023 global enerji krizinden etkilendiklerini belirterek yarışmaya katılmamışlardır. Yarışmaya ilk kez katılan veya geri dönen ülke olmamıştır. Böylece toplamda yarışmaya 37 ülke katılmıştır.

2023 Eurovision’da Neler İzledik?

Norveç “Queen of Kings”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? Norveç "Queen Of Kings" Norway Alessandra

Sanatçı Alessandra Mele tarafından sergilenen “Queen of Kings” şarkısını İngilizce dilinde söyledi ve 102 puan aldı. 20 yaşındaki sanatçı, İtalyan bir baba ve Norveçli bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi ve Cisano sul Neva’da büyüdü. 

Malta “Dance (Our Own Party)”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? Malta "Dance (Our Own Party)" The Busker

Busker adlı grup tarafından sergilenen “Dance (Our Own Party)” şarkısını İngilizce dilinde söyledi ve 3 puan aldı. Busker, Ekim 2012’de şarkıcı ve gitarist Dario Genovese ve perküsyoncu Jean Paul Borg tarafından kuruldu. İki yıl sonra basçı ve klavyeci David Grech ve saksafoncu Sean Meachen katıldı. Grup, The Beatles ve The Beach Boys gibi 1960’ların pop gruplarından ilham alıyor.

Sırbistan “Samo mi se spava”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? Sırbistan "Samo Mi Se Spava" Serbia Luke Black

Sanatçı Luka Ivanović tarafından sergilenen “Samo mi se spava” şarkısını Sırpça ve İngilizce dillerinde söyledi ve 37 puan aldı. 18 Mayıs 1992’de Čačak, Yugoslavya’da doğdu. Müziğe olan ilgisini on iki yaşında kendi sözlerini yazmaya başladığında sürdürdü ve birkaç yıl sonra da müzik yaratmaya ve üretmeye başladı.

Letonya “Aijā”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? Litvanya "Aijā" Latvia Sudden Lights

Sudden Lights adlı grup tarafından sergilenen Aijā” 2012 yılında Riga’da kurulan Letonyalı bir indie rock grubudur. Şarkısını İngilizce söyleyen grup 34 puan aldı. Grup vokalist Andrejs Reinis Zitmanis, davulcu Mārtiņš Matīss Zemītis, gitarist Kārlis Matīss Zitmanis ve basçı Kārlis Vārtiņš’ten oluşuyor. Grup, Şubat 2023’te “Aijā” şarkısıyla Supernova 2023’ü kazandı ve 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Letonya’yı temsil etti.

Portekiz “Ai Coração

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? Portekiz "Ai Coração" Portugal Mimicat

Sanatçı Marisa Isabel Lopes Mena tarafından sergilenen Ai coraçãoşarkısını Portekizce dilinde söyledi ve 74 puan aldı. Profesyonel olarak Mimicat olarak bilinen Marisa Isabel Lopes Mena, 25 Ekim 1984 tarihinde doğmuş Portekizli bir pop ve soul şarkıcısı ve aynı zamanda söz yazarıdır. 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Portekiz’i “Ai coração” şarkısıyla temsil etmiştir.

İrlanda “We Are One”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? İrlanda "We Are One" Ireland Wild Youth

Wild Youth adlı grup tarafından sergilenen “We Are One” adlı şarkısını İngilizce dilinde söyledi ve 10 puan aldı. Wild Youth grubu 2016 yılında Dublin’de kuruldu ve David Whelan, Conor O’Donohoe, Ed Porter ve Callum McAdam üyelerinden oluşmakta olan İrlandalı bir pop grubudur. İrlanda’yı 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda “We Are One” adlı şarkıyla temsil etmişlerdir.

Hırvatistan “Mama ŠČ!

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? Hırvatistan "Mama ŠČ!" Crotia Let 3

Let 3 adlı grup tarafından sergilenen “Mama ŠČ!” adlı şarkısını Hırvatça dilinde söyledi ve 76 puan aldı. Let 3 grubu, 1987 yılında Hırvatistan’ın Rijeka şehrinde kurulmuş bir rock grubudur. Öncüler Damir “Mrle” Martinović ve Zoran “Prlja” Prodanović’tir. Özellikle eski Yugoslavya’da popüler olan bir gruptur, rock müziğe özgün yaklaşımları ve müstehcen canlı performanslarıyla tanınmaktadır. Şarkıları genellikle kışkırtıcı ve kaba sözler içerir. 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Hırvatistan’ı “Mama ŠČ!” şarkısıyla temsil etmişlerdir.

İsviçre “Watergun”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? İsviçre "Watergun" Switzerland Remo Forrer

Sanatçı Remo Ferrer tarafından sergilenen “Watergun” şarkısını İngilizce dilinde söyledi ve 97 puan aldı. Remo Forrer 8 Eylül 2001 doğumlu İsviçreli şarkıcıdır. Ayrıca 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda İsviçre’yi “Watergun” şarkısıyla temsil etmiştir.

İsrail “Unicorn”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? İsrail "Unicorn" Isreal Noa Kirel

Sanatçı Noa Kirel tarafından sergilenmiştir. İsrailli Noa Kirel birçok farklı alanda kendinden söz ettirmiştir; şarkıcı-söz yazarı, aktris, dansçı ve televizyon sunucusudur. 2017’den 2022’ye kadar En İyi İsrail Sanatçısı dalında beş MTV Avrupa Müzik Ödülü kazandı. “Unicorn” şarkısıyla 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda İsrail’i temsil ederek üçüncü oldu.

Moldova “Soarele și luna

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? Moldova "Soarele Şi Luna" Moldova Pasha Parfeni

Sanatçı Pavel “Pasha” Parfeni tarafından sergilenmiştir. 30 Mayıs 1986 doğumlu olan Moldovalı müzisyen, şarkıcı ve aynı zamanda söz yazarıdır. Daha öncesinde Azerbaycan’ın Bakü kentinde düzenlenen 2012 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Moldova’yı temsil etmişti ve burada “Lăutar” adlı şarkısıyla 11. sırada yer almıştı. Eskiden Moldovalı bir grup olan SunStroke Project’in solisti olarak bilinmektedir. Moldova’yı 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda “Soarele și luna” şarkısıyla 18. sırada temsil etti.

İsveç “Tattoo”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? İsveç "Tattoo" Sweden Loreen

Sanatçı Lorine Zineb Nora Talhaoui tarafından sergilenmiştir. 16 Ekim 1983 doğumlu olan Loreen, İsveçli bir şarkıcı ve söz yazarıdır. İsveç’i temsil ettiği “Euphoria” ve “Tattoo” şarkılarıyla 2012 yılında ve son olarak da 2023 yılında Eurovision Şarkı Yarışması’nı kazandı. Eurovision yarışmasını iki kez kazanan ilk kadın olarak Eurovision tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır.

Azerbaycan “Tell Me More”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? Azerbaycan "Tell Me More" Azerbaijan TuralTuranX

TuralTuranX ikiz kardeşler Tural ve Turan Bağmanov’dan oluşan Azerbaycanlı bir müzik grubudur. Azerbaycan’ı 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda “Tell Me More” şarkılarıyla temsil etmişlerdir. 

Çek Cumhuriyeti “My Sister’s Crown”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? Çek Cumhuriyeti Çekya "My Sister's Crown" Czechia Vesna

Vesna adlı grup tarafından sergilenmiştir. Çek Cumhuriyeti merkezli ve şu anda da altı üyeden oluşan bir halk grubudur. Grup, 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Çek Cumhuriyeti’ni “My Sister’s Crown” şarkısıyla temsil etmiştir.

Hollanda “Burning Daylight”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? Hollanda "Burning Daylight" Netherlands Mia Nicolai Dion Cooper

Sanatçı Mia Nicolai olarak bilinen Michaja Nicolaï 7 Mart 1996 doğumludur. Hollandalı şarkıcı aynı zamanda söz yazarı ve aktristir. 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Hollanda’yı “Burning Daylight” adlı şarkıyla Dion Cooper ile birlikte temsil etmiştir.

Sanatçı Dion Cuiper 29 Kasım 1993 doğumludur. Hollandalı olan sanatçı şarkıcı ve söz yazarıdır. 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Hollanda’yı Mia Nicolai ile birlikte “Burning Daylight” şarkısıyla temsil etmiştir.

Finlandiya “Cha Cha Cha”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? Finlandiya "Cha Cha Cha" Finland Käärijä

Sanatçı Jere Pöyhönen tarafından sergilenmiştr. 21 Ekim 1993 tarihinde doğmuştur. Käärijä ismiyle bilinen Fin repçi, şarkıcı ve aynı zamanda söz yazarıdır. 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Finlandiya’yı “Cha Cha Cha” şarkısıyla temsil etti ve halk oylamasında birinci ve genel klasmanda ise ikinci oldu.

Danimarka “Breaking My Heart”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? Danimarka " Breaking My Heart" Denmark Reiley

Sanatçı Rani Petersen tarafından sergilenmiştir. 24 Kasım 1997 doğumludur. Reiley ismiyle bilinen sanatçı, şarkıcı ve sosyal medya fenomenidir. 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Danimarka’yı “Breaking My Heart” adlı şarkıyla temsil etmiştir.

Ermenistan “Future Lover”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? Ermenistan "Future Lover" Armenia Brunette

Sahne ismiyle Esmer olarak bilinen Elen Yeremyan, Ermeni şarkıcı ve söz yazarıdır. 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Ermenistan’ı “Future Lover” adlı şarkıyla temsil etmiştir.

Romanya “D.G.T. (Off and On)”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? Romanya "D.G.T. (Off and On)" Romania Theodor Andrei

Sanatçı Theodor-Octavian Andrei tarafından sergilenmiştir. 9 Ekim 2004 doğumludur ve sahne ismiyle Theodor Andrei olarak bilinmekte olan Romen bir şarkıcıdır. 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Romanya’yı “D.G.T. (Off and On)” adlı şarkıyla temsil etmiştir.

Estonya “Bridges”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? Estonya "Bridges" Estonia Alika

Sahne ismiyle Alika olarak bilinen Alika Milova tarafından sergilenmiştir. 5 Eylül 2002 doğumlu olan Estonyalı bir şarkıcıdır. “Bridges” şarkısıyla 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Estonya’yı temsil etmiştir ve sonucunda Estonya sekizinci sırada yer aldı.

Belçika “Because of You”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? Belçika "Because of You" Belgium Gustaph

Sanatçı Stef Caers tarafından sergilenmiştir. 5 Temmuz 1980 doğumludur. Sahne ismiyle Gustaph olarak bilinmekte olan Belçikalı bir şarkıcı-söz yazarı, yapımcı ve vokal koçudur. 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Belçika’yı “Because of You” şarkısıyla temsil etmiştir ve sonucunda Belçika yedinci sırada yer aldı.

Kıbrıs “Break a Broken Heart”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? Kıbrıs "Break a Broken Heart" Cyprus Andrew Lambrou

Sanatçı Andrew Lambrou tarafından sergilenmiştir. Avustralyalı şarkıcı 25 Mayıs 1998 doğumludur. 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Kıbrıs’ı temsil etti.

İzlanda “Power”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? İzlanda "Power" Iceland Diljá

Sanatçı Diljá Pétursdóttir tarafından sergilenmiştir. İzlandalı şarkıcı 15 Aralık 2001 doğumludur. 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda İzlanda’yı “Power” şarkısıyla temsil etti ve ikinci yarı finalde on birinci sırada yer aldı.

Yunanistan “What They Say”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? Yunanistan "What They Say" Greece Victor Vernicos

Sanatçı Victor Vernicos Jørgensen tarafından sergilenmiştir. Yunan şarkıcı ve söz yazarı 23 Ekim 2006 doğumludur. 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Yunanistan’ı “What They Say” adlı şarkıyla temsil etmiştir.

Polonya “Solo”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? Polonya "Solo" Poland Blanka

Sanatçı Blanka Stajkow tarafından sergilenmiştir. Sahne ismiyle Blanka olarak bilinmektedir. Polonyalı şarkıcı ve model olan Blanka, 23 Mayıs 1999 doğumludur. 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Polonya’yı “Solo” şarkısıyla temsil etmiştir.

Slovenya “Carpe Diem

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? Slovenya "Carpe Diem" Slovenia Joker Out

Joker Out isimli Slovenyalı bir indie rock grubu tarafından sergilenmiştir. 2016 yılında kuruldular ve iki albümü vardır. Grup, 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Slovenya’yı “Carpe Diem” şarkısıyla temsil etmiştir ve Eurovision Yarışması’nda yirmi birinci sırada yer aldı.

Gürcistan “Echo”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? Gürcistan "Echo" Georgia Iru

Sanatçı Irina “Iru” Khechanovi tarafından sergilenmiştir. Gürcü şarkıcı ve söz yazarı, 3 Aralık 2000 doğumludur. 2011 yılında Candy adlı grubun bir üyesi olarak, “Candy Music” şarkısıyla Junior Eurovision Şarkı Yarışması’nı kazandı. 2023 yılında The Voice Georgia’nın beşinci sezonunu kazandı ve bu nedenle Birleşik Krallık, Liverpool’da yapılacak olan 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Gürcistan’ı temsil etme hakkını kazanmıştır.

San Marino “Like an Animal”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? San Marino "Like an Animal" San Marino Piqued Jacks

Piqued Jacks adlı müzik grubu tarafından sergilenmiştir. 2006 yılında Buggiano’da Andrea Lazzeretti, Francesco Bini, Tommaso Oliveri ve Marco Sgaramella’dan oluşan bir İtalyan rock grubudur. 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda San Marino’yu “Like an Animal” adlı şarkıyla temsil etmişlerdir.

Avusturya “Who the Hell Is Edgar?”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? Avusturya "Who the Hell Is Edgar?" Austria Teya and Salena

Sanatçı Teodora Špirić, sahne ismiyle Teya, 12 Nisan 2000 doğumlu Avusturyalı bir şarkıcı ve söz yazarıdır. 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Avusturya’yı “Who the Hell Is Edgar?” adlı şarkıyla Salena ile birlikte temsil etmiştir.

Sahne ismiyle Salena olarak bilinen Selina-Maria Edbauer, 11 Mart 1998 doğumlu, Avusturyalı bir şarkıcı ve söz yazarıdır. 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Avusturya’yı “Who the Hell Is Edgar?” adlı şarkıyla Teya ile birlikte temsil etmiştir.

Arnavutluk “Duje

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? Arnavutluk "Duje" Albania Albina and Familja Kelmendi

Albina Kelmendi tarafından sergilenmiştir. 27 Ocak 1998 doğumlu olan sanatçı, Kosova-Arnavut şarkıcı ve söz yazarıdır. 2014’te Arnavutluk’un Sesi’nin dördüncü serisinde ikinci olduktan sonra ün kazanmıştır. Kelmendi ve ailesi, 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Arnavutluk’u “Duje” adlı şarkılarıyla temsil etmişlerdir.

Litvanya “Stay”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? Litvanya "Stay" Lithuania Monika Linkytė

Sanatçı Monika Linkytė tarafından sergilenmiştir. 3 Haziran 1992 doğumlu olan sanatçı, Litvanyalı bir şarkıcı ve söz yazarıdır. 2015 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Litvanya’yı Vaidas Baumila ile birlikte “This Time” adlı şarkıyla temsil ederek on sekizinci olmuştur. Ayrıca “New Wave 2014” yarışmasında Litvanya’yı temsil etmişti ve Lietuvos Balsas’ın ikinci sezonunda finalist olmuştu. 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Litvanya’yı “Stay” adlı şarkıyla temsil ederek on birinci sırada yer aldı.

Avusturalya “Promise”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? Avusturalya "Promise" Australia Voyager

Voyager adlı grup tarafından sergilenmiştir. Batı Avustralya’dan bir progresif metal grubu olarak nitelendirilebilirler. 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Avustralya’yı “Promise” şarkılarıyla temsil ettiler.

Fransa “Évidemment”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? Fransa "Évidemment" France La Zarra

Sanatçı Fatima-Zahra Hafdi tarafından sergilenmiştir. Sahne ismiyle La Zarra olarak anılan sanatçı, 25 Ağustos 1987 doğumludur. La Zarra Fransa’da yaşayan Kanadalı bir şarkıcı ve söz yazarıdır. 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Fransa’yı “Évidemment” şarkısıyla temsil etmiştir.

İspanya “Eaea”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? İspanya "Eaea" Spain Blanca Paloma

Sanatçı Blanca Paloma Ramos Baeza tarafından sergilenmiştir. Sahne ismiyle Blanca Paloma olarak anılan sanatçı, 9 Haziran 1989 doğumludur. Blanca Paloma şarkıcı, set tasarımcısı ve kostüm tasarımcısıdır. 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda İspanya’yı “Eaea” şarkısıyla temsil etmiştir.

İtalya “Due Vite”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? İtalya "Due vite" Italy Marco Mengoni

Sanatçı Marco Mengoni tarafından sergilenmiştir. Sanatçı 25 Aralık 1988 doğumludur. İtalyan yetenek yarışması X Factor’ün üçüncü sezonunu kazandıktan sonra 2009 yılında ün kazanmış olan İtalyan şarkıcı ve söz yazarıdır. Sanatçı Marco Mengoni 2009 yılından beri İtalya’da 2,8 milyondan fazla kayıt satarak İtalyan albüm listesinde üst üste yedi kez zirveye ulaşmıştır ve on beş kez En İyi 10 İtalyan Tekli Listesi’ne girdi. 2013 ve 2023 yıllarında Sanremo Müzik Festivali’ni kazanmıştır. Bu sebeple her iki yılda da Eurovision Şarkı Yarışması’nda İtalya’yı temsil etmiştir.

Ukrayna “Heart of Steel”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? Ukrayna "Heart of Steel" Ukraine Tvorchi

Tvorchi adlı grup tarafından sergilenmiştir. 2018’de yapımcı Andrii Hutsuliak ve vokalist Jimoh Augustus Kehinde grup üyeleri. Tvorchi, dört adet stüdyo albümü yayınlamıştır bu güne dek: The Parts (2018), Disco Lights (2019), 13 Waves (2020) ve Road (2020). 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Ukrayna’yı “Heart of Steel” şarkısıyla temsil etmişlerdir ve finalde 243 puan kazanarak altıncı sırada yer aldılar.

Almanya “Blood & Glitter”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? Almanya "Blood & Glitter" Germany Lord of the Lost

Lord of the Lost adlı grup tarafından sergilenmiştir. Şarkıcı ve solist Chris Harms tarafından kurulan Hamburg asıllı bir Alman heavy metal grubudur. 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Almanya’yı “Blood & Glitter” şarkısıyla temsil etmişlerdir. Yarışma sonucunda yalnızca bir puan alarak beklenmeyen bir sonuçla yarışmaya veda etmişlerdir.

İngiltere “I Wrote a Song”

2023 Eurovision Hangi Ülke Kazandı? Birleşik Krallık "I Wrote a Song" United Kingdom Mae Muller

Holly Mae Muller adlı sanatçı tarafından sergilenmiştir. 26 Ağustos 1997 doğumlu olan İngiliz sanatçı, şarkıcı ve söz yazarıdır. 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Birleşik Krallık’ı “I Wrote a Song” şarkısıyla temsil ederek yarışma finalinde yirmi dört puan elde etmiştir. 


Eurovision Yarışması İlk 10 Sıralaması

  1. İsveç – 583 puan
  2. Finlandiya – 526 puan
  3. İsrail – 362 puan
  4. İtalya – 350 puan
  5. Norveç – 268 puan
  6. Ukrayna – 243 puan
  7. Belçika – 182 puan
  8. Estonya – 168 puan
  9. Avustralya – 151 puan
  10. Çekya – 129 puan

Eurovision Yarışması Son 10 Yıl Kazananlar

  1. 2023 : İsveç Kazandı – “Tattoo” adlı şarkı ile Loreen adlı sanatçı performans sergiledi.
  2. 2022 : Ukrayna Kazandı – “Stefenia” adlı şarkı ile Kaluş Orkestra adlı grup performans sergiledi.
  3. 2021 : İtalya Kazandı – “Zitti e buoni” adlı şarkı ile Måneskin adlı grup performans sergiledi.
  4. 2020 : Yarışma İptal Edildi.
  5. 2019 : Hollanda Kazandı – “Arcade” adlı şarkı ile Duncan Laurence adlı sanatçı performans sergiledi.
  6. 2018 : İsrail kazandı – “Toy” adlı şarkısı ile Netta Barzilai adlı sanatçı performans sergiledi.
  7. 2017 : Portekiz kazandı – “Amar Pelos Dois” adlı şarkısı ile Salvador Sobral adlı sanatçı performans sergiledi.
  8. 2016 : Ukrayna kazandı – “1944” isimli şarkısı ile Jamala adlı sanatçı performans sergiledi.
  9. 2015 : İsveç kazandı – “Heroes” isimli şarkısı ile Måns Zelmerlöw adlı sanatçı performans sergiledi.
  10. 2014 : Avusturya kazandı – “Rise Like a Phoenix” isimli şarkısı ile Conchita Wurst adlı sanatçı performans sergiledi.

Daha fazlası için InFreza’yı takip edin!

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Başa dön tuşu