Girişimcilik

2022 Yılında Girişimcilik İçin Fırsatlar ve Riskler Nelerdir?

Girişimcilik Serüveni – Her Kriz Bir Fırsattır

Türkiye’de 2020 yılının üstünden uzun zaman geçmesine rağmen etkileri hala devam ediyor. Birçok şey yaşadık; Depremler, koronavirüs, orman yangınları ve daha fazlası gibi pek çok olayla karşılaştık. Bu olaylar insanlarda duygusal bir değişime ve şirketlerde kolektif bir değişime neden oldu. Bir girişimci olarak gözlemim, Türkiye bu yılki değişimlerden çok etkiledi. Bu değişiklikler girişimciler için birtakım iyi ve kötü etkiler yarattı.

2022’de Girişimcilik İçin Pozitif Olaylar

Virüsün etkisiyle artık sokağa çıkma yasakları başladı ve sokağa çıkma yasağının henüz gelmediği yerlerde insanlar korkuları nedeniyle internetten bütün işlerini online olarak halletmeye başladı. Bu şekilde, günlük hayatımızdaki çoğu şey aslında çevrimiçi sisteme dönüyor. Bu dönüşümler sayesinde bir girişimcinin internet üzerinden yapılacak projelere destek vermesinin şart olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ayrıca yeni başlatılan bir yazılımın doğru reklam stratejisi ile internette, devam etmeme ihtimalinin çok düşük olduğunu söyleyebiliriz. Sonuçta buradaki hedef kitle artık kullanılmaya hazır.

Koronavirüsün ilerlemeye çıkmasıyla şirketler, tüm çalışanlarını bir ev ofisine taşıdı. Bu kişilerin çoğu, saldırıya açık, güvenli olmayan ağlarda çalışıyor. Bu, siber güvenlik alanında gerçekten büyük projeler oluşturulabileceği anlamına geliyor çünkü halk tarafından bilinen ve belli bir popülerliğe ulaşmış bir siber şirket yok. İnsanlar evde para harcayamadıkları için online sistemlere çok para harcamaya başladılar. Geçen aylarda kaç tane e-ticaret sitesinin ortaya çıktığını fark etmediniz mi? Her büyük değişimin, her krizin yeni bir fırsat olduğunu unutmayın.

Kahve

2022’de Girişimcilik İçin Olumsuz Etkiler

Gelin, bu krizin yarattığı olumsuzluklara bir göz atalım. Pek çok büyük şirket, özellikle 2020’de koronavirüsün etkisiyle iflas etti ya da iflas etmek üzere. Aslında birçok girişimci, “Yeni Normal” olarak adlandırılan bu sürecin hızı nedeniyle bu duruma hazır değildi. Bunu fırsat olarak kullananlar sadece girişimcilerdi ama bu bir kalabalığa neden oldu. Yani orijinal bir şey yapmazsanız, insanlar size gereken ilgiyi gösteremezler çünkü birçok ürün vardır. Neden seni seçti? Bu, rekabeti önemli ölçüde artıran bir proje havuzu yarattı. Mağazası olan birçok şirket, kiralarını ödeyemedikleri için iflas etti. Ek olarak, insanlar çok fazla sorunla karşılaştıkları için toplumun duygusal düzeyini belirlemede zorluklar vardır. Bu nedenle insanların nelere ilgi duyacağı bilinmemektedir, net olan tek şey psikiyatri polikliniklerinin bu yıl çok iş yapacağıdır.

Makalemizi beğendiyseniz yorum bırakabilirsiniz.

InFreza

InFreza projesinde sizlerle birlikte Teknoloji başlığı altındaki makalelerle HEP BERABER kendimizi geliştirebileceğimiz bir platform yaratıyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu