Genel
Septum Piercing Nedir ? | Piercing Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bu içeriğimizde sizleri Septum Piercing’in ne olduğunu ve piercing yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgilendireceğiz. Yazımızdan sonra ise Allure adlı youtube kanalının hazırlamış olduğu Piercing’in 100 yıllık tarihi adlı videoyu izleyebilirsiniz.
Öncelikle Septum Piercing burun deliklerinin ortasındaki kıkırdağın yani septumun delinerek oraya hızma, aksesuar, piercing’in geçirilmesi demek oluyor. Septum Piercing’ine ek olarak bir çok çeşit piercing bulunmakta, bunlar bölgesel olarak ayılmaktadır.
Piercing Çeşitleri:
Kulak Piercingleri:
- Industrial Piercing
- Rook Piercing
- Daith Piercing
- Tragus-Piercing
- Snug
- Conch
- Anti-Tragus-Piercing
- Lobe (Klasik Küpe deliği)
Yüz Piercingleri:
- Kaş Piercing
- Nostril Piercing: Burunun yan tarafından geçirilerek yapılan piercing çeşidi.
- Septum Piercing: Burun duvarlarından geçirilerek yapılan piercing türü.
- Bridge (Piercing): Gözlerin arasında bulunan bölgeye yani burnun en üst noktasına yapılan piercing işlemi.
- Dil Piercingi
- Labret: Dudağa takılan Piercing.
- Medusa Piercing: Üst-dudağın ortasına takılan Piercing.
- Madonna Piercing: Çoğunlukla kadınlar tarafından seçilen, üst dudağa yandan takılan Piercing.
- Yanak Piercingi: Yanaktan geçirilen Piercing.
- Austin Bar: Burunun tam ucundaki kıkırdaktan geçirilen Piercing.
Vücut Piercingleri:
- Göğüs Ucu Piercingi
- Göbekdeliği Piercingi
- Madison Piercingi
İntim Piercingler:
- İntim Piercingler kadınlar ve erkeklerin cinsel organlarına veya yakınlarındaki noktalara takılan piercing çeşitleridir.
Piercing Takılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler:
- Piercing yapılırken uygulanan bölgeler, soğutucu veya bazı pomatlarla kısmen uyuşturulmaktadır. Bu sebeple acı eşiği ve iyileşme süreci kişiden kişiye değişebilmektedir.
- Delme işlemi yapılan bölgeye göre her piercing’in kendine özgü bir ismi vardır. Bununla birlikte de bakımları genel olarak aynı işleme gerek duymaktadır. Günlük belirli sayıda piercing işlemi yaptırılan bölgeye antibakteriyel bir sabun ile iyice yıkamalı ve daha sonrasında da kurulamalısınız. Sonrasında ise piercing’i yaptırdığınız uzman kişinin size önerdiği antibiyotik içeren kremi hijyeni sağladığınız piercing bölgesine sürmelisiniz. Bunlara ek olarak Çene ve ağız piercing’lerinde ekstra bir gargara kullanılmaktadır. Bakımını düzgün yaptığınız durumlarda piercing’iniz ortalama üç hafta içerisinde iyileşebilmektedir.
- Piercing yapılan bölge noktasını baskı ve ek olarak da darbeden korumanız önemli, piercing bölgesi iyileşene kadar takınızı çıkarmamanız gerekmekte. Piercing’inizin kıyafetlerinizi giyip çıkarırken onlara takılmamasına da aynı şekilde özen göstermelisiniz.
- Piercing takma işlemi uzman olmayan kimseler tarafından uygulanırsa birçok riskler ile karşı karşıya kalabilirsiniz, bu noktada kesinlikle bir uzmana danışmanızı öneririz.