İçerik Üretirken Kullanabileceğiniz AI Programları
Bu yazımızda sizlere içerik üretirken kullanabileceğiniz AI programlarını ve uzantılarını sunacağız, birçoğu araştırma yaparken sizlere kolaylık sağlayacak. Bu yazımızda Eightify, ChatGPT ile koordine çalışan AIPRM, Rytr ve Text Blaze yazılımlarını ele aldık. Hızla gelişen teknoloji alanında bu yazılımları kullanmak sizi birkaç adım ileriye götürecektir.
Eightify
Sitedeki tanıma göre yaptığı iş kısacası “Youtube videolarından önemli bilgileri çıkarmak”. Denemek amacıyla bir Ted-ed videosunu kullandım ve videoyu iki farklı şekilde metin olarak önüme sundu. “Insights” ve “Summary” şeklinde ilgili videoyu önünüze metin olarak sunuyor ve araştırmalarınızda çok daha etkili biçimde videoları kullanmanıza olanak sağlıyor.
AIPRM
Sitenin açıklamasına göre AIPRM büyüyen pazarlama, satış, operasyonlar, üretkenlik ve müşteri desteği bilgi istemlerinden oluşan kitaplığı ile önceden saatler alan görevleri dakikalar içinde tamamlamanıza olanak sağlıyor.
Rytr
Sitede yazan açıklamasına göre Rytr, maliyetinin çok altında, yalnızca birkaç saniye içinde yüksek kaliteli içerik oluşturmanıza yardımcı olan bir AI yazma asistanıdır. Üye olup giriş yaptığınızda ilgili görseldeki ara yüz ile karşılaşıyorsunuz.
- Hangi dilde yazılacak?
İngilizceden Türkçeye 20’ye yakın dil bulunduruyor bünyesinde. - Nasıl bir tonda yazılacak?
Eleştirel, eğlenceli gibi birçok seçenek bulunuyor, konunuza göre istediğiniz tonu seçebilirsiniz. - Kullanım amacı ne?
Blog yazısı, röportaj soruları, mail gibi çok çeşitli bir seçenek havuzu bulunduruyor. - Konu başlığı nedir?
Bu alana kullanım amacınıza yönelik içeriğinizin ne hakkında olacağını seçiyorsunuz ve yapay zeka da bu konu başlığı altında bir içerik sunuyor size. - Anahtar kelime ne?
Konu başlığınızın hangi anahtar kelime çevresinde oluşacağını seçebilirsiniz - Varyant sayısı kaç olacak?
Yapay zekanın belirttiğiniz seçenekler üzerinden kaç farklı şekilde içerik üreteceğini seçebilirsiniz. - Yaratıcılık seviyesi ne kadar olmalı?
Blog içeriği seçeneği altında yaratıcılık seviyesini yükselttiğinizde konuyu genellemek yerine örnekler vererek özelleştiriyor ve nedenler sunuyor. Burada ilgili içeriğe göre yaratıcılık seviyesini arttırıp azaltabilir ve farklılığı kendiniz görebilirsiniz.
Bir metin içeriği oluşturmanın yanı sıra, görsel içerikler de tarif ettiğiniz betimlemeler üzerinden Rytr AI ile oluşturulabiliyor. Böylelikle oluşturduğunuz içeriği görseller ile zenginleştirebilirsiniz.
Diğer bir seçenek de “Chat” yani sohbet seçeneği. Sohbet ara yüzünde ise sizle konuşma tonunu (agresif, tutkulu, sakin gibi birçok seçenek bulunuyor) ayarlayabilir ve sohbet gerçekleştirebilirsiniz.
Text Blaze
Üretkenliğinizi artırmanın en hızlı yolu. Parçacıklar (Snippet), seçtiğiniz kısayollar ile tetiklenen şablonlardır. Parçacıkları klasörler halinde düzenleyebilirsiniz. Snippet’i eklemek için web üzerinde herhangi bir yere bir kısayol yazın. Parçacıklarınızı Gmail, Outlook, Google Dokümanlar veya başka herhangi bir siteye ekleyin.
Örneğin, “Thanks!” eklemek için “/ty” veya “#ty” gibi bir kısayol kullanabilirsiniz. Text Blaze’i web tarayıcınıza eklenti olarak ekleyip hizmetini kullanabilirsiniz.
Bir snippet kullandım ve burada Linkedin üzerinden kişilere iş daveti yapabileceğim bir model oluşturdu yapay zeka. Bu noktada yalnızca kendi ismim, ilgili kişi, ilgili şirket, pozisyon gibi değerleri girdiğimde metin otomatik olarak oluşturuluyor ve süreden kazanmış oluyorsunuz yalnızca ilgili değerleri girerek.